Åldras med värdighet….

Vem fan uppfann det uttrycket? Att åldras med värdighet…”bah” kan jag inte ens få åldras som jag vill utan att folk skall tycka till.

Vad i hela världen betyder det att åldras med värdighet egentligen?
Är det värdighet att bejaka sina rynkor, överflödskilon och gråa hår? Finns det i er värld inga alternativ och vem bestämde att det var ovärdigt att åldras genom att ta hand om sig själv…måste vi alla låta naturen ha sin gång och leva med den kropp vi har i allt sitt förfall?

Jag är ledsen men säger det redan nu, JAG har ingen som helst plan att göra detta!

Som jag har berättat tidigare så växte jag upp med en fantastiskt dålig självkänsla och uppskattade inte min ungdom när jag hade den. Nu när jag äntligen har lärt mig att uppskatta mig själv så ser jag inte ut som jag känner mig på insidan, jag har liksom hamnat i otakt med mig själv.
Nu har jag genetiskt begåvats med att åldras med sk. grace, men allt är inte naturligt och det står jag för.

Plastikkirurgi

Dom flesta jag känner som har gjort ingrepp smyger med det, inte för att dom skäms utan för att det tycks så mycket i vår omgivning och dom orkar inte försvara sig.
Jag har dock aldrig hymlat med att jag har fixat till mig och önskar att jag hade börjat spara pengar för länge sedan för att kunna ge mig själv lite mer hjälp på traven.

Nu kommer säkert en del av er att tycka att jag är patetisk som lägger så mycket vikt vid mitt utseende och det får ni gärna tycka, men för mig handlar det inte om att vara snygg utan om att trivas med sig själv.
För måååånga år sedan opererade jag brösten, jag hade helt enkelt inget kvar efter amning och tyckte att det var något jag ville unna mig själv. Bröst operationer har på något sätt blivit accepterade av dom flesta och kritiseras inte speciellt ofta, men jösses om du funderar på att fixa ansiktet
3 år sedan så opererade jag ögonlocken hos Fredrik Berne på Klinik 34 och det är något av det bästa jag har gjort.
Innan operationen såg jag trött ut och det spelade ingen roll hur mycket jag sov eller sminkade mig, den trötta tanten stirrade tillbaka på mig spegeln i alla fall….
Men operation av ögonlocken är inte bara ett kosmetiskt ingrepp som görs på kliniker, utan dom görs också på vanliga sjukhus eftersom det kan vara skadligt för synen att ha för mycket hud på ögonlocken.

Skönhetsvård

Jag har bestämt mig för att jag är värd att tas hand om och jag är inte redo att kasta in handduken än på många år.
All skönhet kommer inte från insidan även om en vacker själ och ett gott hjärta är nog så viktigt, så några gånger per år går jag till den fantastiska Jennie Blom på Klinik Villastan här i Borås, hon hjälper min utsida att matcha insidan 🙂
För två år sedan så provade jag att fixa mina fransar också, jag hade mina dubier gällande detta och oroade mig för att mina egna fransar skulle ta skada…Men eftersom synen har blivit sämre och målning av fransarna oftast resulterade i mer maskara runt ögonen än på fransarna och tops kontot rakade i höjden så bestämde jag mig för att testa.
Visst kostar det en slant som allt annat, men jäklar så bra det är 🙂

Dom flesta av oss fixar med hår och naglar som en del i våra dagliga rutiner, det är sällan eller aldrig som någon har åsikter om detta.
Jag är inte naturligt blond…det vet alla som har känt mig mer än 5 år, mina naglar är heller inte naturligt rosa, guld eller silver med en glans som man kan spegla sig i 😉

Kan det vara så att vi enklare accepterar den typen av ingrepp som inte är permanenta som att färga håret, hårförlängning, fransar, lösnaglar och smink…Undrar varför?
Titta på den nya trenden med contouring…här kan man snacka om att köpa grisen i säcken.
Jag ser i alla fall i stort sett likadan ut med smink som utan till skillnad från detta.

Nu menar jag inte att man skall gå bananas på plastik kliniken, men gör det du vill göra och gör det så naturligt som möjligt.
Tanken är att se lite piggare och fräschare ut och inte som någon ny plastig version av sig själv.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *