Egenanställd

Egenanställd

Under många år jobbade jag som anställd medieplanerare och säljare åt olika bolag, men kände att jag ville arbeta i egen regi och få chansen att styra över mitt eget arbete och tid.

Jag funderade länge på hur jag skulle göra och läste en massa tråkig information om hur man startar företag, kilometervis med text om olika företagsformer och deras fördelar, företagsekonomi, moms och revisorer.
Det är så mycket att sätta sig in i om man skall starta eget företag, och jag måste erkänna att jag har en släng av administrativ fobi…
Ärligt talat så tappade jag sugen lite, jag ville ju bara göra det som jag var bra på och slippa allt krångel….

Då snubblade jag över begreppet egenanställd och nu när jag har satt mig in i det så undrar jag varför inte fler gör som jag 🙂

Jag kan jobba vart jag vill och med vad jag vill och företaget som jag samarbetar med (Bolagskraft) hjälper mig med allt pappersarbete, som fakturering, betalar alla skatter och avgifter och jag får in min lön på kontot 🙂

Egenanställning är ganska nytt i Sverige och fungerar så att du gör ett arbete som du får betalt för. Istället för att fakturera från ett eget företag, fakturerar då i mitt fall Bolagskraft kunden.
Jag är min egen chef, har mina egna kunder och uppdrag, mina priser styr jag själv över.
Det skall dock sägas att det inte är helt lätt att sätta pris på sig själv….men man får titta på vad företaget fick för dina uppdrag som anställd och utgå från det.
Jobbar man hemifrån så har man i regel lägre omkostnader och kan dra ner sitt pris något för att vara konkurrenskraftig.

Jag jobbar nu med mitt eget under namnet The Content Factory där jag mest skriver innehåll (content) till företags hemsidor, jag hanterar deras sidor om dom själva inte har tid eller kunskap, översätter text och jag bygger även enkla hemsidor.

Detta gör jag vid sidan om min anställning som restaurangchef, men målet är att bli helt egenanställd så småningom.

Det finns givetvis fördelar och nackdelar, men för mig väger fördelarna över och jag tycker att anställningsformen passar mig perfekt.

Är du intresserad av hur det funkar, titta in på Bolagskraft

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *