,

Julklappsjakten

Julklappsjakten ligger högt upp på topplistan över saker jag hatar att göra tillsammans med att försöka vika dra-på-lakan snyggt och att para ihop strumpor.

Jag skall berätta varför:

Under december så blir det helt plötsligt ett övermått av trafik överallt, i stan, köpcentra och utanför varenda matbutik. Detta leder naturligtvis till en brist på parkeringsplatser, vilket automatiskt eskalerar till ett krig om dessa.
När jag väl har tagit mig från A till B i ett tempo som hade fått en sköldpadda att framstå som snabb, så glider jag in på arenan (parkeringen)

Parkering i December är en fantastisk kombo av Demolition Derby, Hunger Games och Flugornas herre.

Jag snurrar varv efter varv tills jag slutligen får syn på en bil som skall åka, jag skyndar mig för att bli först men är inte ensam… det dyker upp en bil från andra hållet. Nu blir det nervpirrande, vilket håll backar bilen ut åt, backar hen fel så kanske hen blockerar mig.
Har personen i den andra bilen sett att jag står där och blinkar eller kommer den icke-blinkande gärningsmannen smyga in och sno platsen om hen får chansen…

Om detta händer kommer jag att frestas att glömma allt som har med julfrid och fred på jorden att göra och skrapa upp sidan av puckots bil med min bilnyckel…svar JA

När jag äntligen har fått tag i en parkering så måste jag lämna min bil där det fortfarande råder ett bedrägligt lugn för att kasta mig ut i ett hav av hysteriska människor på jakt efter den perfekta julklappen.

parking-lot

Inne i köpcentret bombaderas jag av julmusik…förstå mig rätt här, jag gillar faktiskt julmusik men i kombination med den lätt psykotiska mardrömmen av ett köpcentra veckorna innan jul så får Carolas julskiva på hög volym det att krypa i kroppen på mig.

Lager av kläder

Vi bor ju uppe i norr så varma kläder måste man ha för att inte frysa på vägen till affären, men att springa runt och köpa saker gör mig varm och svettig så nu börjar den årliga jul strippen.

Först ryker jackan som jag knyter runt midjan så att den ser ut som en midjeväska…för att få lite svalka.
Några minuter senare börjar jag svettas igen åker fleecetröjan av, den knyts över jackan för att verkligen markera mina svällande höfter.
Sist åker mössan av, den försöker man undvika att ta av bland folk så länge det går av goda skäl. Nordiskt fint hår och mössa är inte en match made in heaven…när mössan tas av ligger luggen som slickad mot skalpen och resten av håret står ut som en plym av statisk elektricitet.
Vid detta laget, så är alla tillfälliga åskådare i butiken fundersamma över varför jag trodde att denna look var snygg på mig.

På väg ut

När jag väl har överlevt shoppingen, skrikande barn och kassakön så kommer kön till inslagningsdisken, skall man behöva stå i en kö som är lika lång som den utanför Ullevi inför en Stoneskonsert för att köpa omslagspapper och tejp i en maskin för 5 kr metern.
Det är en deprimerande sak med att bli vuxen, att stå i kö för att göra något som du inte ens vill göra.

Lite som att vänta i telefonkö fast på riktigt, men istället för ett vackert panflöjts solo så får du stå ut med ett julsångsmedley som går på loop om och om igen. När kön är riktigt lång så tvingas man till lite obekvämt småprat med folk man inte känner

”Jag ser att du köpte present tejp istället för vanlig tejp, gör det verkligen skillnad? Tror du att den här silvertejpen matchar detta papper? ”

Varje år säger jag att jag skall köpa alla klappar tidigt för att slippa eländet och få behålla något av min värdighet och julkänslan, men icke…det blir  ”same procedure as every year”

Julklappsjakten…here I come

White christmas

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *