Nyårsafton igen

Jaha, då är vår beryktade nyårsafton här och knackar på dörren igen och jag sitter och funderar på hur många nyårsaftnar jag faktiskt minns….

Denna fantastiska, glittriga och alldeles underbara fest som speglas som en av dom mest romantiska av alla dagar på året, inklusive Alla hjärtans dag.
Den viktigaste dagen på året då man skall skåla in det nya och kyssas med sin själsfrände medan fyrverkerierna skapar vackra kaskader av ljus över era huvuden…ELLER HUR.

Nyårs romantik
Tragiskt nog så minns jag ingen av dessa, men jag minns en hel del tårar som fällts när nyårsafton inte riktigt levererade det där som jag skrev nyss, jag minns också en och annan fylla.

Nyårsafton; några höjdpunkter genom åren:

En nyårsafton sådär 10 minuter innan det magiska 12 slaget säger min pojkvän ”jag är mer värd än dig för jag är helsvensk” hmm ok, romantiken flödade inte efter den kommentaren…

Ett år kräktes en kompis pojkvän i min byrålåda och senare i min nya skinnsoffa

Minns även det året min dåvarande pojkvän somnade(däckade) vid 22 snåret och var helt okontaktbar vid midnatt.

Killen som följde med till mina vänner en nyårsafton efter ett antal lovande dejter som sen undviker mig på tolvslaget och skakar hand med mig när vi skiljs åt på natten.

Minns också ett antal där jag var enda singeln på parmiddagen, jättetrevligt ända till tolvslaget när alla helt plötsligt skall tycka synd om en.

Listan kan göras lång och jag kanske är lite orättvis, det har förekommit en och annan rätt kul nyårsafton i goda vänners lag också MEN ingen har varit en Hollywoodproduktion.
Full kille  fylla  too-drunk

Så här ser då annonserna ut inför denna beryktade kväll

VAR ÄR DU PÅ TOLVSLAGET?
Årets absolut sista höjdpunkt är snart här och förberedelserna är i full gång!
Gör dig redo för en sprakande nyårsafton du sent kommer att glömma!
Frågan är bara varför vi inte kommer att glömma just denna nyårsafton, snacka om vilken press och vilka förväntningar vi har på denna stackars dag.

Nyårslöften

De flesta av våra traditionella nyårslöften är fokuserade på oss själva. Jag ska gå ner i vikt, sluta röka, börja träna, äta nyttigare… Listan kan göras väldigt lång och vi håller sällan något av dessa löften.
För några år sedan ändrade jag karaktären på mina löften började lova mig själv saker som jag hade en rimlig chans att uppfylla.
1. Gör något nytt som du aldrig gjort innan. Gå på opera, lär dig crawla, gå en danskurs, måla en tavla etc.
2. Ät något du aldrig ätit förut, det finns mängder med mat som jag aldrig har smakat på.
3. Res till en ny plats. Det behöver inte vara så långt bort, åk dit du har råd att åka.

Nu hoppas jag givetvis att ni får en underbar Nyårsafton, men att ni har rimliga förväntningar.
Det är trots allt bara en dag på året, även om den suger så kan resten av året bli fantastisk och fylld med en jäkla massa minnesvärda dagar.

Jag vet i alla fall vart jag spenderar nyårsafton, HEMMA i mjukiskläder med goda vänner, god mat, en bra film och kanske lite spel om jag har tur 
Inte en raket i sikte, ingen romantik och inte en droppe sprit!
Nyårslöftet blir något som jag rimligen kan uppnå och förhoppningsvis uppskatta.
Berättar om detta längre fram.

Bliadhna Mhath Ùr till er alla 🙂

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *