Offerkoftan

Jag är säker på att du har hört det förut, om du umgås med förlorare, så är det mer sannolikt att bli en förlorare. Om du umgås med vinnare, så är troligt att du också blir en vinnare.

Men det finns en spinoff till denna gamla klyscha, och det är en som dom flesta människor inte alltid tar hänsyn till, trots att de egentligen borde:

Ditt liv är bara så bra som de människor som du släpper in i det

Om du omger dig med glada, fantastiska, stödjande och kärleksfulla människor så blir ditt liv jäkligt mycket lyckligare än om du omger dig med offerkoftor, drama queens och domedagsprofeter.
Du kommer att känna dig inspirerad och uppmuntrad att utföra stordåd.
Att göra absolut ingenting en lördag kväll blir kul bara för att du hänger med vänner som du älskar.
När det blir tufft – och det blir det alltid, så har du ett stödsystem att luta dig mot som gör allt lite mindre ensam och smärtsam.

Om du omger dig med offerkoftan & co så kommer du att bli tråkig, bitter, orolig och irriterande.
Dom kommer att krossa dina drömmar genom att analysera och plocka ner allt i småbitar, dom kommer att hitta fel på alla nya människor ni möter, nya jobb och intressen.  Offerkoftan & co vill att alla skall vara lika bittra som dom och frodas i negativitism.
Negativitet, precis som positivitet, har en tendens att läcka ut sprida ut sig över hela din värld.

miserable

Visst kan jag också känna att offerkoftan åker på ibland.

Offerkoftan är fylld med självömkan, orättvisor och offermentalitet, det är så syyyynd om mig varför händer detta alltid mig….ja ni känner säkert igen eländet.
Ibland kan det kännas skönt att få tycka synd om sig själv lite, men sen får man ge sig själv eller hoppas att en vän ger en ordentlig bitchslap och inse att valet att vara offer eller lycklig är ens eget.

De flesta av oss inser att vi skall välja att umgås med de människor som får oss att skratta, må bra och stärker oss, men då och då dyker det upp en offerkofta i kretsen.
Ibland av en slump (släktingar, svärföräldrar, medarbetare), en vän som har vandrat över till den mörka sidan eller i ett ögonblick av svaghet när vi trodde att vi skulle ”fixa” någon och så småningom inser vi inte kan.

Människorna i kategori A (de du har fastnat med pga. omständigheter) kan du inte alltid bli av med, men du kan begränsa din tid med dem och utveckla metoder för att minska deras livssugande fallenhet så att de inte skadar dig så mycket.

Människorna i kategori B (alla som är i ditt liv bara för att du låter dem vara där), du kan och bör släppa dem, rätt och slätt. Här är anledningen.

De kommer dra med dig ner i träsket

Du kanske tror att du kan lyfta upp dem med infall av nya perspektiv och optimism, du kanske naivt tror att de behöver bara en kram, ett leende eller en vänlig gest för att radera minnet av vad det nu är som har gjort dom till offerkoftor i barndomen, skolan (eller vad det nu än var som gjorde dem till bittra taggiga människor).

Jag tror att dom flesta av oss har försökt och misslyckats, men en del människor verkar trivas med att vara offer så rädda dig själv, du har bättre saker att fokusera din energi på.

Genom åren har jag rensat bort en del människor ur mitt liv och försöker verkligen att vara en positiv människa trots allt jävelskap som drabbar en lite då och då. Visst händer det att orken tryter ibland och koftan kallar en som ringen i sagan, men då brukar någon av mina trogna vapendragare stå redo med saxen och klipper offerkoftan i bitar innan den blir för bekväm.

I-See-Negative-People-Inspirational-Life-Quotes

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *