Jag erkänner – JAG ÄLSKAR ROMANTISKA KOMEDIER

Så länge jag kan minnas så har jag varit en hopplös romantiker, jag har läst alldeles för många romaner och jag älskar filmerna.
Fick jag välja så skulle det produceras ett par i veckan så att jag kan krypa upp i soffan och njuta av det förutsägbara 🙂
Jag vet exakt hur det slutar och njuter av varje minut av resan, det är tillfredsställande och enkelt.
På engelska skulle jag säga att filmerna är  My guilty pleasure, mitt förbjudna nöje låter liksom inte riktigt lika bra 🙂

Jag älskar flirten och det pinsamma ögonblicket

Vid något tillfälle i nästan varje romantisk komedi ramlar plötsligt huvudrollsinnehavaren, hon snubblar hjälplöst över något löjligt som ett litet löv, och sedan skrider typ Matthew McConaughey in i bilden. Han kommer runt hörnet precis i rätt ögonblick för att rädda henne eller så är han klumpig nog att dras ner med henne ner i fallet.
Den händelsen leder förutsägbart till ett av filmens mest magiska ögonblick, kyssen eller nästan kyssen…ni vet vad jag menar.

Hade jag ramlat så hade knappast en hjälte glidit runt hörnet i rätt ögonblick…

Jag älskar ögonblicket

Ögonblicket när huvudpersonerna äntligen får till det som i Pretty Woman, Grease, sömnlös i Seattle, Bridget Jones, Notting Hill, Fyra bröllop och en begravning, Sweet home Alabama och Medan du sov. Listan kan göras hur lång som helst och favoriterna är många.

Jag älskar romantiken

Man tittar ju inte på en romantisk film bara för filmen…

Jag älskar också humorn i filmerna och har skrattat så att tårarna rinner till många av dem.

Visst får jag höra att dom är orealistiska och att den typen av män inte finns på riktigt, men så är det väl i nästa alla filmer.

Science fiction, James Bond och Avengers filmer känns inte helt realistiska…men dom är det helt ok att titta på enligt dom flesta.
Andra älskar skräckfilmer och actionfilmer där hjälten aldrig dör oavsett hur mycket stryk han/hon får.

Filmer är underhållning och verklighetsflykt, det är därför jag älskar dem.