,

Semester i Alanya

Under våren diskuterades det friskt om vart vår semester skulle spenderas, jag valde att kasta in handduken och lita på Sofias omdöme om plats och hon litade på mig vid valet av hotell.

Det blev två fantastiska semesterveckor i Turkiet, närmare bestämt på Sunprime Alanya beach i Alanya, ett magiskt litet hotell precis på stranden med alldeles fantastisk personal.
stranden vid sunprime alanya beach  personalen

Rummet eller juniorsvit som det kallas är perfekt med snygg design och det viktigaste av allt, AC i båda rummen…det behövdes när temperaturen ute var nätta 42 grader i skuggan.
Varje morgon börjades med en härlig frukostbuffé innan vi intog våra platser under parasollet på stranden, ligga utanför var inte att tänka på i den värmen. Personalen servade alla på stranden med kalla drycker, frusna handdukar, frukt och glass under dagarna, en semester värd namnet 🙂

Hamam

Jag fick också uppleva min första Hamam, underbart och en perfekt början på semestern för kroppen.
Innan Hamamen så hade vi en liten diskussion gällande Happy endings och om det finns även för kvinnor. Inte för att det var det vi ville ha, men rent intressemässigt så undrar man  ju hur det hela går till.
När vi anländer så blir vi visade till själva tvätteriet och där väntar 2 damer på att skrubba oss rena och vi blev onekligen rena som aldrig förr. Efter tvagningen så var det relax och sedan massage.
När vi lägger oss på varsin brits så kommer det in två män och vi kommer båda att tänka på samtalet som vi hade tidigare gällande sk. happy endings och börjar skratta ohämmat. Vi skrattar så att tårarna rinner och stämningen blir väldigt avslappnad. Den ena av massörerna slappnar dock av väl mycket och går verkligen all in, resultatet blir en total chock för Sofia… jag hör en häftig inandning…tittar upp och ser ett chockerat ansikte.
Sofia rycker till som en fisk på torra land och massören inser sitt misstag och masserar vidare som om inget har hänt.

Jag har aldrig skrattat så i hela mitt liv och vi garvar läppen av oss varje gång vi pratar om det. Det skall tilläggas att massören fick sluta omgående och sågs inte till något mer.

Renskrubbad och masserad var man redo att inta stranden och skaffa den där perfekta solbrännan som skulle sitta i lite längre än till landningen på Landvetter… 🙂
Men gällande happy endings så är vi fortfarande lyckligt ovetande 😉

Veckorna här flöt på i sakta mak, med långa dagar på stränderna och sköna promenader på kvällarna med stopp på våra favoritrestauranger. Lite shoppping klarades av på slutet och några ”designer” väskor har hittat nya hem i Sverige.
Nya vänner har vi också träffat bland lokalbefolkningen och det måste jag säga att jag starkt rekommenderar, att umgås med personer som bor på orten ger din semester en helt annan dimension.

Vi har redan bokat nästa semester och reser till samma plats!

Semester sofia

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *